Tagi
zwiastun
recenzje
1080p (1)   30 fps (1)   4k (1)   action-crpg (1)   activision (1)   adventurer (1)   aktualizacja (1)   b.j. blazkowicz (1)   batman (1)   batman: arkham origins (1)   bethesda (1)   bethesda softworks (1)   call of duty (1)   call of duty: ghosts (1)   castlevania (1)   castlevania: lords of shadow (1)   castlevania: lords of shadow 2 (1)   cd projekt red (2)   cdp (1)   cdp.pl (2)   cena (2)   cenega (1)   chrome engine 6 (1)   ci games (1)   cienie (1)   city interactive (1)   crpg (1)   dark souls (2)   dark souls ii (1)   data premiery (6)   deadfall adventures (1)   deck13 (1)   directx 11 (1)   dlc (1)   dodatek (1)   dx11 (1)   dying light (1)   edycja kolekcjonerska (1)   edycja specjalna (1)   fantasy (1)   fpp (1)   fps (2)   fragmenty rozgrywki (3)   from software (1)   game (1)   gameplay (1)   games (1)   ghosts (1)   gog (1)   gra (11)   gra akcji (1)   gra komputerowa (2)   grafika (3)   gry (11)   gry akcji (3)   hbao+ (1)   id tech 5 (1)   impakt (1)   indiana jones (1)   infinity ward (1)   j.r.r. tolkien (1)   konami (1)   krew i wino (1)   lords of the fallen (1)   machinegames (1)   mercury steam entertainment (1)   middle-earth: shadow of mordor (1)   monolith (1)   monolith productions (1)   namco bandai (1)   noty (1)   nvidia (2)   nvidia physx (1)   oceny (10)   opinie (9)   optymalizacja (2)   origin (1)   pc (7)   physx (2)   pierwsze recenzje (1)   playstation 3 (1)   playstation 4 (1)   polska (1)   polska gra (3)   porównanie (2)   porównanie graficzne (2)   porównanie grafiki (1)   porównanie wydajności (1)   preload (1)   premiera (12)   przedsprzedaż (1)   przygodowe (1)   ps3 (4)   ps4 (2)   psn (1)   rad 4.0 engine (1)   ready at dawn (1)   recenzja (1)   rpg (4)   rpg akcji (2)   sandbox (1)   screeny (5)   slasher (2)   sony computer entertainment (1)   sony santa monica (1)   splash damage (1)   sprzedaż (6)   steam (4)   steampunk (1)   strzelanina (2)   survival horror (1)   techland (1)   technologie (2)   teselacja (1)   the farm 51 (1)   the order 1886 (1)   the witcher 3 (2)   tolkien (1)   tpp (3)   tps (1)   txaa (1)   uncharted (1)   unreal engine 3 (2)   unreal engine 3.0 (1)   walka (1)   wampiry (1)   warner bros (1)   warner bros games montreal (1)   warner bros. (2)   warner bros. interactive (1)   wb games (2)   wideo (1)   wiedźmin (1)   wiedźmin 3 (2)   wiedźmin 3: dziki gon (2)   wiedźmin 3: dziki gon - krew i wino (1)   wiedźmin 3: krew i wino (1)   wii u (1)   władca pierścieni (1)   wojenne (1)   wolfenstein (1)   wolfenstein: the new order (1)   wrażenia (1)   wydajność (2)   wymagania sprzętowe (2)   wymagania systemowe (1)   wyniki sprzedaży (1)   x360 (4)   xbox 360 (2)   xbox live (1)   xone (1)   zapis rozgrywki (3)   zombie (1)  
Publikacji na stronę
1
Bartosz Woldański | 24.05.2016 | 9792 odsłony | 20 komentarzy

Studio CD Projekt RED opublikowało zwiastun na premierę dodatku Krew i wino do gry Wiedźmin 3: Dziki Gon. Materiał wideo jest dostępny w dwóch wersjach językowych. Zanim jednak zabierzecie się za oglądanie, ostrzegamy przed spoilerami, bo ich zdecydowanie nie brakuje. Ponadto pojawiły się niedawno w sieci nowe screeny oraz informacje o recenzjach i wadze dodatku. 

więcej »
Bartosz Woldański | 13.05.2015 | 18677 odsłon | 21 komentarzy

Wiedźmin 3: Dziki Gon pojawi się już za tydzień, ale już dziś możecie przeczytać pierwsze recenzje – hit czy jednak nie? Oprócz tego firma CD Projekt pochwaliła się, że do tego czasu złożono ponad milion zamówień przedpremierowych, których liczba z pewnością wzrośnie po tak ciepłym przyjęciu polskiego RPG-a. Choć od debiutu gry dzieli nas jeszcze trochę czasu, to użytkownicy platform GOG.com, Steam oraz Xbox Live mogą już pobrać wstępną zawartość. Niedawno CD Projekt RED opublikował również gameplaye z wersji na PlayStation 4 i Xboksa One, dzięki czemu można się przekonać, jak wypadają one na tle dotychczasowej prezentowanej edycji PC. 

więcej »
Bartosz Woldański | 20.02.2015 | 7996 odsłon | 31 komentarzy

The Order 1886, kolejna gra na wyłączność PlayStation 4, debiutuje na rynku. W sieci pojawiły się pierwsze recenzje oraz opinie graczy i wygląda na to, że mamy do czynienia z rozczarowaniem. Jeszcze przed premierą burzę w sieci wywołały informacje o bardzo krótkiej, nawet pięciogodzinnej kampanii fabularnej, która jest jedynym trybem w tej strzelaninie TPP. Okazuje się, że gra zawodzi nie tylko pod tym względem. 

więcej »
Bartosz Woldański | 30.01.2015 | 9231 odsłon | 9 komentarzy

Premiera Dying Light za nami: jak oceniono nową grę Techlandu? Produkcja, którą często określa się mianem „kontynuacji” Dead Island, zebrała całkiem przyzwoite noty, a my w naszej recenzji przyznaliśmy jej nawet rekomendację. Najnowsza gra polskiego studia oferuje otwarty świat pełen zombie, dużo misji pobocznych, parkourowy system poruszania się (rodem z Mirror’s Edge), ładną oprawę wizualnę, co jest zasługą Chrome Engine 6, oraz tryb kooperacji. 

więcej »
Bartosz Woldański | 28.10.2014 | 6211 odsłon | 8 komentarzy

Czyżby studio CI Games wreszcie zaserwowało graczom dobrą grę? Patrząc na pierwsze opinie, wygląda na to, że tym razem się udało! Lords of the Fallen, czyli dzieło powstałe przy współpracy niemieckiego Deck13, wydaje się całkiem dobrym RPG-iem akcji inspirowanym między innymi serią Dark Souls. Dzisiaj odbyła się światowa i zarazem polska premiera gry, nad którą czuwał pracujący wcześniej nad Wiedźminami Tomasz Gop. 

więcej »
Bartosz Woldański | 30.09.2014 | 15751 odsłon | 26 komentarzy

Dzisiaj do sprzedaży trafiła edycja pecetowa Middle-earth: Shadow of Mordor, nowej gry studia Monolith. Posiadacze konsol będą musieli uzbroić się nieco w cierpliwość, gdyż premiera na PlayStation 4 i Xboksa One odbędzie się za kilka dni, a na PlayStation 3 i Xboksa 360 – dopiero w drugiej połowie listopada 2014 roku. Wygląda jednak, że jest na co czekać, gdyż gra zebrała bardzo wysokie oceny. Ale nie tylko z tego powodu jest o niej głośno – szum wokół slashera w uniwersum Władcy Pierścieni zrobił się również dlatego, że twórcy do jakości tekstur na „Ultra” zalecają aż… 6 GB VRAM-u.

więcej »
Bartosz Woldański | 20.05.2014 | 14963 odsłony | 35 komentarzy

B.J. Blazkowicz wraca z emerytury. Dzielnie stawia czoła przeważającym siłom wojsk nazistowskich w Wolfenstein: The New Order, produkcji stworzonej przez studio MachineGames, twórców między innymi Kronik Riddicka. Gra trafiła dzisiaj na półki sklepowe na całym świecie. Embargo zostało zniesione, a co za tym idzie – wczesnym rankiem pojawiły się pierwsze recenzje. Czy jest to powrót, o jakim marzyli fani kultowej serii FPS?

więcej »
Bartosz Woldański | 14.03.2014 | 9511 odsłon | 13 komentarzy

Kontynuacja jednej z najtrudniejszych gier ostatnich latach właśnie pojawiła się w sprzedaży na polskim rynku. Czy "dwójka" jest jeszcze lepsza i jeszcze trudniejsza od poprzedniczki? Według pierwszych recenzji jest co najmniej porównywalna z Dark Souls i Demon’s Souls. Zarówno krytycy, jak i gracze, wręcz rozpływają się nad nową przygodą, podczas której zwiedzimy nieznane wcześniej zakątki fantastycznej krainy Lordran.  

więcej »
Bartosz Woldański | 25.02.2014 | 9002 odsłony | 24 komentarze

Castlevania: Lords of Shadow 2 miała być największą, obok Thiefa, premierą lutego tego roku – czy jest tak faktycznie? Recenzje i pierwsze opinie graczy są raczej dość chłodne, a na pewno skrajne – oceny wahają się od 4/10 do 9/10 (61% w przypadku PS3 i 69% w przypadku X360). Czyżby niewykorzystany potencjał? Ponadto serwis Eurogamer już tradycyjnie przygotował rzetelne porównanie grafiki oraz wydajności.

więcej »
Bartosz Woldański | 15.11.2013 | 8163 odsłony | 15 komentarzy

Polski Indiana Jones pojawił się na świecie, a w przyszłym tygodniu zawita do naszego kraju. Deadfall Adventures, bo o tym "Indianie Jonesie" mowa, jest jedną z niewielu większych tegorocznych produkcji stworzonych przez rodzime studio deweloperskie, firmę The Farm 51. Postanowiliśmy więc przyjrzeć się pierwszym recenzjom. Jak gra została przyjęta za granicą?

więcej »
Bartosz Woldański | 05.11.2013 | 43136 odsłon | 32 komentarze

Dzisiaj swoją premierę ma największy konkurent Battlefielda 4 – Call of Duty: Ghosts. I rzeczywiście mamy do czynienia z wymaganiami sprzętowymi „nowej generacji”, gdyż gra potrzebuje do uruchomienia (tak, dobrze czytacie) 6 GB RAM-u…

więcej »
Bartosz Woldański | 25.10.2013 | 18659 odsłon | 57 komentarzy

Człowiek-Nietoperz powraca w trzeciej odsłonie serii Batman: Arkham. Inny producent, prequel zamiast sequela, ale ten sam silnik, wsparcie Nvidii i mechanika rozgrywki, która nie zmieniła się ani na jotę. Czy na takiego Batmana czekaliśmy?

więcej »
Publikacji na stronę
1
Aktualności
Facebook
Ostatnio komentowane