Tagi
technical preview
2010 (1)   aktualizacja (2)   animacje (1)   audio (2)   beta (10)   biurowy (1)   build (3)   build 10036 (1)   build 9879 (1)   charms (1)   codec (2)   cortana (3)   data (1)   ekran start (2)   insider preview (1)   interfejs (7)   internet (1)   internet explorer (1)   jądro (1)   jump list (1)   kernel (1)   kompilacja (3)   komputer (1)   konfiguracja (1)   laptop (1)   lumia (2)   matroska (2)   menu start (4)   metro (4)   Microsoft (26)   mkv (2)   modern (1)   notebook (1)   office (4)   office 15 (3)   oprogramowanie (8)   os (2)   pakiet (1)   pakiet biurowy (2)   panel sterowania (1)   pc setting (1)   plik (2)   podgląd on-line (1)   premiera (1)   preview (1)   project spartan (1)   prywatność (1)   przeglądarka (1)   pulpit (4)   ranking (1)   rc (1)   rejestr (1)   release cadidate (1)   rtm (1)   skydrive (1)   smartfon (3)   smartfony (1)   spartan (1)   start (3)   surface pro (1)   synchronizacja (1)   system operacyjny (18)   systemy operacyjne (1)   szpiegowanie (1)   tablet (2)   task view (1)   test (3)   tester (1)   threshold (1)   touch mode (1)   tryb dotykowy (1)   tweak (1)   ui (6)   wersja testowa (1)   wideo (2)   win10 (1)   win7 (1)   win8.1 (1)   windows (19)   windows 10 (22)   windows 10 for phones (1)   windows 10 test (1)   windows 7 (3)   windows 7 test (1)   windows 8 (4)   windows 8 test (1)   windows 8.1 (2)   windows 8.1 test (1)   windows 9 (4)   windows 9 preview (1)   windows insider (2)   windows media player (2)   windows test (1)   windows update (2)   windows vista (2)   windows xp (1)   wirtualny pulpit (1)   www (1)   zapowiedź (1)   zmiany (1)  
Publikacji na stronę
1 2
R. Stanisławski, A. Skałecki, M. Skrycki | 13.08.2015 | 2145323 odsłony | 179 komentarzy

Czy Windows 10 jest szybszy od Windows 8.1? A może najszybszy jest Windows 7? Jakie wymagania ma Dziesiątka? Tego typu pytania zalewają fora dyskusyjne zawsze, gdy nadchodzi kolejny system operacyjny Microsoftu. 29 lipca 2015 roku oficjalnie pojawił się Windows 10. Przygotowaliśmy dla Was powtórny test w grach i programach użytkowych wersji RTM Windows 10 wraz z najnowszymi sterownikami do kart graficznych AMD i Nvidii. Czy nowy system operacyjny zwiększa wydajność, czy może ją pogarsza? Nasz test odpowie na to pytanie.

więcej »
Bartosz Czechowicz | 02.05.2015 | 97573 odsłony | 67 komentarzy

Windows 10 Technical Preview cieszy się ogromnym zainteresowaniem ze strony potencjalnych klientów Microsoftu. Jak wynika z informacji udostępnionych przez firmę podczas konferencji BUILD 2015, do programu Windows Insider pozwalającego sprawdzić najnowszą wersję systemu opercyjnego Redmond zapisało się już około 3,7 mln osób. To o 1,5 mln użytkowników więcej niż w styczniu bieżącego roku, kiedy producent chwalił się 2,2 mln testerów.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 29.04.2015 | 22923 odsłony | 15 komentarzy

Windows 10 jest już dostępny w postaci kompilacji 10074, opisanej jako Insider Preview. Do tej pory kompilacje rozwojowe Windowsa 10 należały do serii Technical Preview. Zmiana najpewniej oznacza, że nowy system operacyjny Microsoft przeszedł do fazy RC (Release Candidate), a na tym etapie nie powinniśmy spodziewać się już dużych nowości i zmian, a jedynie dopracowywania istniejących już elementów.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 28.04.2015 | 28099 odsłon | 60 komentarzy

W sieci pojawiły się zrzuty ekranowe nieznanej dotąd kompilacji 10102 systemu operacyjnego Windows 10. Parę zrzutów pokazuje postęp prac nad interfejsem Cortany, która ma być elementem składowym nowej platformy, przeznaczonej także dla komputerów stacjonarnych oraz przenośnych.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 23.04.2015 | 21381 odsłon | 20 komentarzy

Microsoft udostępnił kolejną kompilację rozwojową systemu operacyjnego Windows 10 (Technical preview), oznaczoną numerem 10061, w której zawarto kilka nowości oraz zmian dla różnych elementów nowej platformy programowej. Aby pobrać należy w polu wyszukiwania paska zadań wpisać Windows Update i uruchomić panel usługi aktualizacji. Teraz należy ręcznie uruchomić sprawdzenie dostępności aktualizacji i poczekać na pojawienie się wpisu o nowej kompilacji. Po jej pobraniu może zostać uruchomiona procedura aktualizowania Windowsa 10 do najnowszej kompilacji.

więcej »
Bartosz Czechowicz | 21.04.2015 | 4430 odsłon | 4 komentarze

Windows 10 Technical Preview w wersji 10051 niedługo znowu będzie możliwy do pobrania i zainstalowania dla Lumii 520, 525 i 526. Oprogramowanie zostało wycofane kilka dni temu z powodu problemów, których doświadczyli posiadacze wspomnianych wcześniej smartfonów. Urządzenia miały problem z prawidłowym wykorzystaniem Windows Phone Recovery Tool i nie pozwalały na powrót do systemu Windows Phone 8.1.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 23.03.2015 | 10402 odsłony | 14 komentarzy

Wraz z systemem operacyjnym Windows 7 pojawiła się nowa funkcja interfejsu użytkownika, o nazwie Listy szybkiego dostępu (Jump List). Windows 10, jak już wiemy od dłuższego czasu, przywraca wyeliminowane w systemie Widnows 8 Menu Start. W dotychczasowych kompilacjach rozwojowych Windowsa 10, które Microsoft udostępnia uczestnikom programu Windows Insider, Listy szybkiego dostępu nie działały w Menu Start, ale okazuje się, że w kompilacji oznaczonej numerem 10041, odpowiednia zmiana w systemowym rejestrze pozwala uzyskać dostęp do tych list także z poziomu Menu Start.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 16.03.2015 | 15191 odsłon | 15 komentarzy

Windows 10 do świata pecetowej platformy Microsoftu wprowadzić ma trochę zmian, które mają na celu zachęcanie przeciwników Windowsa 8 i 8.1 do porzucenia chociażby systemu Windows 7. Jedną z bardziej istotnych zmian w interfejsie dziesiątki jest nowa funkcja przełączania się pomiędzy trybem tabletu i komputera osobistego.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 13.02.2015 | 9013 odsłon | 11 komentarzy

Microsoft udostępnił pierwszą wersję poglądową, Technical Preview, mobilnego systemu operacyjnego Windows 10 dla wybranych smartfonów Lumia, które obecnie pracują pod kontrolą Windowsa 8.1. Na zewnątrz Windows 10 wydaje się nie być wielkim krokiem naprzód względem poprzednika, ale Microsoft zapewnia, że pod maską skrywa się sporo zmian, między innymi związanych z obsługą aplikacji uniwersalnych dla smartfonów i komputerów.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 10.02.2015 | 12099 odsłon | 14 komentarzy

Microsoft wciąż pracuje nad systemem operacyjnym Windows 10, a kolejne kompilacje Technical Preview w nieregularnych odstępach czasowych trafiają do osób uczestniczących w programie Windows Insider. Postęp prac jest dość wyraźnie widoczny, a to świadczy o tym, że firmie Microsoft bardzo zależy na utrzymaniu wstępnego planu wprowadzenia nowego Windowsa na rynek w drugiej połowie bieżącego roku.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 09.02.2015 | 9660 odsłon | 12 komentarzy

W sieci pojawiły się nowe zrzuty ekranowe przedstawiające przeglądarkę internetową Microsoftu, która obecnie znana jest pod nazwą kodową Project Spartan, znajdującą się w w kompilacji rozwojowej 10009 systemu operacyjnego Windows 10 Technical Preview.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 04.02.2015 | 8114 odsłon | 17 komentarzy

W ubiegłym miesiącu Microsoft po raz pierwszy oficjalnie mówił o systemie Windows 10 dla smartfonów, ale do tej pory nie doczekaliśmy się nawet jednej wersji poglądowej (tzw. Preview) nowej platformy, która na rynku zastąpi Windows Phone. Przedstawiciele Microsoftu obiecali jednak, że pierwsza kompilacja zostanie udostępniona w lutym, a wczoraj pojawiły się plotki o tym, że stanie się to dziś.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 24.11.2014 | 15168 odsłon | 31 komentarzy

Z różnych źródeł docierają informacje o tym, że Microsoft ma już gotową kompilację 9888 systemu operacyjnego Windows, ale najważniejsze w tym jest to, że zawiera ona jądro w wersji 10.0. Warto przypomnieć, że dotychczasowe kompilacje rozwojowe Windowsa 10, a więc także te udostępniane w ramach programu Windows Insider, zawierają jądro 6.4.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 11.11.2014 | 13829 odsłon | 28 komentarzy

Wśród nowości wprowadzonych do interfejsu użytkownika systemu operacyjnego Windows 10 (Technical Preview) mamy w pasku zadań przyciski wirtualnych pulpitów oraz wyszukiwarki. W aktualnej kompilacji rozwojowej oba przyciski umieszczone są na stałe, a użytkownik nie może ich usunąć. Jest to jedna z tych wprowadzonych ostatnio zmian, które krytykuje część użytkowników wersji rozowojowych systemu Windows 10.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 05.11.2014 | 9144 odsłony | 24 komentarze

Pod koniec ubiegłego miesiąca Microsoft udostępnił nową kompilację rozwojową systemu operacyjnego Windows 10, którą pobrać mogli użytkownicy wydania Windows Technical Preview. W oznaczonej numerem 9860 kompilacji odkryto, że dodana została obsługa plików MKV, choć jeszcze nie do końca pełna.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 26.10.2014 | 12844 odsłony | 41 komentarzy

Windows 10 to wciąż pieśń odległej przyszłości, ale od kilku tygodni chętni mogą korzystać z pierwszej wersji poglądowej, Technical Preview, następnego wydania systemu operacyjnego firmy Microsoft. Kilka dni temu pojawiła się pierwsza aktualizacja, a konkretnie nowa kompilacja, oznaczona numerem 9860. Wraz z nią pojawiło się nowe Centrum powiadomień, nowe animacje okien oraz konfiguracja sieci, kilka ulepszonych rozwiązań mających na celu poprawienie komfortu pracy z ekranem dotykowym, a także kilka innych nowości i zmian.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 21.10.2014 | 19993 odsłony | 16 komentarzy

W nieodległej przyszłości firma Microsoft powinna udostępnić nową kompilację rozwojową Technical Preview systemu operacyjnego Windows 10. Do tej pory nie było wiadomo czego konkretnie można się po niej spodziewać, ale w sieci pojawiają się już pierwsze doniesienia na ten temat. Jak dotąd Microsoft wydał tylko jedną kompilację Windows Technical Preview, oznaczoną numerem 9841, która dostępna jest dla wszystkich. Obecnie wszystko wskazuje na to, że następna będzie kompilacja z zakresu od 9860 do 9869.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 20.10.2014 | 17075 odsłon | 37 komentarzy

Microsoft cały czas zbiera opinie i sugestie użytkowników kompilacji rozwojowej Technical Preview systemu operacyjnego Windows 10, w ramach programu Windows Insider. Firma z Redmond uruchomiła własny projekt w ramach witryny internetowej Uservoice, poprzez którą można wskazywać na oczekiwane zmiany i nowości, jakich internauci spodziewają się po nowym systemie.

więcej »
Adam Szymański | 15.10.2014 | 7100 odsłon | 35 komentarzy

Microsoft niezadowolony wynikami systemu Windows 8 dość szybko przystąpił do prac nad jego następcą. Wersja Technical Preview "dziesiątki" została udostępniona 1 października, a pobrać mogli ją wszyscy zainteresowani. W testowej kompilacji brakuje rewolucyjnych zmian, ale wróciło w niej menu start i pojawiły się wirtualne pulpity, co wystarczyło aby zachęcić dużą liczbę osób do przetestowania nowego systemu i podzielenia się swoimi opiniami na jego temat z Microsoftem, który ma zamiar zwracać większą uwagę na zdanie użytkowników. W ciągu dwóch tygodni od upublicznienia Windows 10 Technical Preview, system pobrało ponad milion internautów.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 07.10.2014 | 27382 odsłony | 37 komentarzy

W ubiegłym tygodniu Microsoft użytkownikom systemów operacyjnych Windows 8 i Windows 8.1 udostępnił możliwość wypróbowania technicznej wersji poglądowej (Technical Preview) Windowsa 10. Taką samą możliwość uzyskali użytkownicy systemu Windows 7.

więcej »
Publikacji na stronę
1 2
Aktualności
Przepraszają, ale za plecami krzyżują palce. 34
Niedroga hybryda z Core M3. 7
Radzi sobie ze 135-watowym CPU. 9
Białe, czarne, przeszklone lub nie. 5
Duży sukces polskiej gry. 11
Maksimum mocy i wszechstronności. 7
Wygodna regulacja głośności. 2
Polska drużyna zwarta i gotowa. 2
W najbliższy piątek, 17 listopada, rozpocznie się Audio Video Show & Smart Home. 8
To była kwestia czasu. 37
Nowy moduł już nagrodzony. 26
Duża metamorfoza znanej przeglądarki. 86
Coś dla pobudzenia nostalgii. 29
Rekord na Reddicie i mocny udział mediów. 57
Będzie wielkie liczenie. 33
Było wzgórze i nie ma wzgórza. 22
O zagrożeniach związanych z Intel ME mówiło się od długiego czasu. 28
Blizzard, zgodnie z obietnicą, udostępnił jedną ze swoich popularnych gier, StarCraft II, zupełnie za darmo, a więc w formie free-2-play. 17
Było wzgórze i nie ma wzgórza. 22
Nowy typ pamięci coraz bliżej. 13
Firma liczy na wyższą ofertę? 13
Będzie wielkie liczenie. 33
Wielka, ciężka i głodna mocy! 44
Jedni się cieszą, a inni krytykują. 18
O zagrożeniach związanych z Intel ME mówiło się od długiego czasu. 28
Zakrzywione 32 cale i FreeSync. 16
Płyta główna w formacie CEB. 8
Facebook
Ostatnio komentowane