Tagi
pureview
41 megapikseli (2)   41 mp (2)   4g (1)   5 cali (1)   5'' (1)   808 (6)   808 pureview (9)   amber (1)   android (1)   aparat (9)   aparat cyfrowy (6)   apple (2)   belle (1)   carl zeiss (5)   catwalk (2)   continuum (1)   developer (1)   deweloperzy (1)   dng (1)   dual-sim (1)   ekran dotykowy (3)   elvis (1)   eos (5)   epoc (1)   epoc32 (1)   ericsson (1)   flame (1)   foto (1)   fotografia (1)   fullhd (1)   galaxy s iii (1)   gsm (2)   historia (1)   htc (1)   ics (1)   ios (1)   ios 6 (1)   iphone (2)   iphone 5 (1)   jelly bean (1)   komórka (1)   komunikacja (2)   lg (1)   lte (2)   lumia (21)   lumia 1000 (1)   lumia 1020 (3)   lumia 1520 (1)   lumia 520 (2)   lumia 720 (1)   lumia 740 xl (1)   lumia 820 (2)   lumia 830 (2)   lumia 840 (1)   lumia 920 (7)   lumia 928 (3)   lumia 930 (1)   lumia 940 (1)   lumia 940 xl (1)   lumia 950 (1)   lumia cyan (1)   mclaren (1)   meego (1)   Microsoft (14)   mobile world congress (2)   motorola (1)   mwc (1)   mwc 2013 (2)   nfc (2)   nokia (28)   nokia black (1)   nokia lumia 830 (1)   nokia lumia 925 (1)   obraz (1)   octaoled (1)   ois (2)   oled (1)   one x (1)   one x+ (1)   optimus 4x (1)   ovi store (1)   phablet (2)   plotka (1)   prezentacja (1)   prototyp (1)   psion (1)   qhd (1)   quad hd (1)   quadhd (1)   qualcomm (2)   raw (1)   samsnug (1)   sense (1)   sgs3 (1)   skydrive (1)   smartfon (19)   smartfony (3)   snapdragon (1)   snapdragon 400 (1)   snapdragon 800 (1)   snapdragon 808 (1)   snapdragon s4 (1)   specyfikacja (1)   swift 4x hd (1)   symbian (4)   symbian belle (1)   symbian os (2)   system operacyjny (2)   technika (1)   technologia (1)   telefon (2)   telefony (1)   touchwiz (1)   usb typu c (1)   wideo (1)   windows 10 (2)   windows 10 mobile (1)   windows phone (18)   windows phone 8 (9)   windows phone 8.1 (2)   wp8 (1)   wp8.1 (1)   wsparcie (1)   zdjęcia (4)   zeal (1)   zeiss (3)  
Publikacji na stronę
1 2
Mieszko Krzykowski | 03.01.2016 | 349010 odsłon | 131 komentarzy

Nowie Lumie najwyższej klasy, czyli Lumia 950 i Lumia 950 XL, kazały na siebie czekać bardzo, bardzo długo. Poprzedniczka Lumii 950 – Lumia 930 – ma na karku około półtora roku, a Lumia 1520, czyli poprzedniczka Lumii 950 XL, to już dwulatek. Jak na smartfonowe standardy, to naprawdę dużo czasu, o czym świadczy chociażby to, że w oknie między Lumią 930 a 950 Sony wprowadziło do sprzedaży trzy generacje Xperii Z. Czy warto było tyle czekać na nowe Lumie i Windows 10 Mobile i czy dzięki temu otrzymaliśmy naprawdę dopracowane smartfony? Oto nasz test smartfona Microsoft Lumia 950.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 07.12.2015 | 7380 odsłon | 15 komentarzy

Pojawiły się nowe zdjęcia, które mają przedstawiać prototypowy egzemplarz odwołanego smartfonu Microsoftu, o nazwie kodowej McLaren. Urządzenie to oczywiście miało być oferowane z systemem operacyjnym Windows Phone. Microsoft tego produktu nigdy oficjalnie nie zapowiedział i zamiast tego w lipcu ubiegłego roku wstrzymał prace nad nim, na zaledwie kilka miesięcy przed wcześniej planowanym debiutem rynkowym, który miał nastąpić jesienią.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 16.06.2015 | 28776 odsłon | 10 komentarzy

Posiadacze smartfonów Lumia 1020 i być może także fani marki Lumia od dłuższego czasu czekają na ewentualnego następcę tego modelu, którego bardzo istotną cechą jest wysokiej klasy aparat cyfrowy (oczywiście jak na standardy wśród smartfonów). Wyposażony w 41-megapikselowy aparat PureView, smartfon Lumia 1020, od początku wyróżnia się na rynku właśnie dobrą jakością zdjęć. Od 2013 roku oczekiwano nowej generacji, ale po drodze nastąpiło przejęcie Nokii przez Microsoft, z którym wiązało się chociażby porzucenie marki Nokia Lumia - na rzecz Microsoft Lumia.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 24.04.2015 | 13462 odsłony | 11 komentarzy

Po zakończeniu procesu przejmowania działu smartfonów od Nokii, Microsoft dość długo każe czekać fanom marki Lumia na pojawienie się nowego modelu flagowego, który nie będzie już występował pod banderą Nokii, a nowego właściciela. W sieci pojawiły się informacje o tym, że Microsoft planuje wprowadzenie na rynek nie jednego, a dwóch modeli z najwyższego segmentu cenowego.

więcej »
Adrian Kotowski | 17.04.2015 | 10821 odsłon | 11 komentarzy

Serwis NokiaPowerUser ujawnił, że Microsoft przygotowuje cztery nowe smartfony należące do średniego i wysokiego segmentu. Ich nazwy nie są jeszcze znane, choć według źródeł mogą to być Lumia 740 XL, Lumia 840, Lumia 940 i Lumia 940 XL. Wszystkie konstrukcje miałyby zadebiutować ze standardowo preinstalowanym systemem Windows 10. 

więcej »
Mieszko Krzykowski | 17.11.2014 | 222477 odsłon | 60 komentarzy

Lumia 830, będąca następczynią Lumii 820, kazała na siebie czekać bardzo długo, bo aż 2 lata. W końcu otrzymaliśmy zupełnie nowy telefon z systemem Windows Phone, należący do popularnego i bardzo zatłoczonego segmentu sprzętu za mniej więcej 1500 złotych, w którym o uwagę klientów walczą czołowe modele poprzedniej generacji z nowymi konstrukcjami z górnej części klasy średniej. Czy Lumia 830 potrafi się czymś wyróżnić w gąszczu urządzeń i zachęcić do wydania 1600 złotych, czy raczej jest to kolejna Lumia, która stanie się popularna dopiero po tym, jak rynek zweryfikuje jej cenę?

więcej »
Aleksander Kiszniewski | 07.09.2014 | 15203 odsłony | 4 komentarze

Lumia 830 pojawiła 4 września podczas targów IFA 2014 w Berlinie? 4 września Microsoft zaprezentował w sumie trzy urządzenia: że średniej i nieco wyższej półki. Pierwsze to Lumia 730 i 735 z LTE. Tym drugim jest 5-calowy następca (?) bardzo dobrze odebranej przez rynek, ale nieco wiekowej już Lumii 820. Nowy smartfon, znany do tej pory pod kodową nazwą Tesla, otrzymał nazwę Lumia 830. Smartfona otrzymał ekran HD OLED, aparat PureView i procesor Qualcomm Snapdragon 400.

więcej »
Adrian Kotowski | 04.09.2014 | 11581 odsłon | 18 komentarzy

Microsoft zaprezentował na swojej konferencji na berlińskich targach IFA nowe smartfony z rodziny Nokia Lumia. Wśród nich znalazła się 5-calowa Lumia 830 – konstrukcja ze średniej półki cenowej stworzona dla fanów fotografii.

więcej »
Mieszko Krzykowski | 26.07.2014 | 367670 odsłon | 38 komentarzy

Nokia, jaką większość zna i pamięta, należy już do przeszłości. Smartfony tej marki powstają teraz pod czujnym okiem ludzi z Redmond i jest tylko kwestią czasu, aż marka ta i jej charakterystyczne logo znikną z rynku i świadomości konsumentów, ustępując czemuś, co wymyśli Microsoft. Nie wiemy dokładnie, kiedy i jak to nastąpi, ale spokojnie można założyć, że Nokia Lumia 930 to ostatnia czołowa Lumia z klasyczną ikonką Nokii na obudowie i bez żadnych nowych dopisków. Jest ona też esencją tego, z czym kojarzą się nam Lumie wyższej klasy: solidności i świetnej funkcjonalności foto-wideo.

więcej »
Mieszko Krzykowski | 29.12.2013 | 212591 odsłon | 54 komentarze

Choć smartfony z Windows Phone zdobywają coraz większe uznanie konsumentów, to jednak głównie tych, którzy wolą telefony tańsze i prostsze, a niemal zupełnie nie zwracają uwagi zwolenników sprzętu najwyższej klasy. Nie ma wątpliwości, że Nokia i Microsoft nie zadowolą się jedynie wizerunkiem producentów fajnych „złotówkofonów”, co doskonale pokazuje najnowszy efekt współpracy tego duetu (choć w sumie od niedawna to już nie jest duet...), którym jest kosztujący 3000 złotych (!) phablet Nokia Lumia 1520.

więcej »
Mieszko Krzykowski | 10.10.2013 | 238300 odsłon | 48 komentarzy

Co jest najważniejszym elementem smartfona? Dla większości... aparat fotograficzny. Wie to każdy producent tych gadżetów, ale to Nokia zdaje się traktować temat najpoważniej, o czym świadczą takie „aparatofony”, jak N8 oraz 808 PureView. Szczególnie ten drugi model był pokazem  zaangażowania fińskich inżynierów w poprawę jakości zdjęć wykonywanych takim sprzętem, choć nie szła ona w parze z ogólną jakością pozostałej części tego specyficznego urządzenia. Czy Lumia 1020, będąca jego bardziej ucywilizowanym następcą, ma szanse na sukces i czy... jest warta 2900 złotych, które trzeba teraz za nią zapłacić?

więcej »
Bartosz Woldański | 08.10.2013 | 6362 odsłony | 26 komentarzy

Jak wynika z wypowiedzi jednego z pracowników Nokii, firma przestanie wspierać systemy operacyjne Symbian oraz MeeGo od nowego roku. Jest to tylko kolejne, ale tym razem nieoficjalne potwierdzenie wcześniejszych deklaracji złożonych przez fińską spółkę.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 09.07.2013 | 46029 odsłon | 25 komentarzy

Pojawiły się nowe informacje na temat spodziewanego już od dłuższego czasu smartfona Nokia Lumia 1020. Serwis WPCentral twierdzi, że uzyskał oficjalny wizerunek nowego urządzenia. Mowa konkretnie o tzw. "renderze", a więc nie zdjęciu faktycznego sprzętu, a jego graficznej reprezentacji. Na obrazku widać Lumię 1020 w trzech wersjach kolorystycznych - czarnej, białej oraz żółtej.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 07.06.2013 | 5702 odsłony | 15 komentarzy

Nokia obecnie ma trzy wersje smartfonów z systemem Windows Phone, które trafiły do najwyższej w ofercie serii 900. Są nimi Lumia 928, cienka i zamknięta w aluminiowej obudowie Lumia 925 oraz oryginalna Lumia 920. Od jakiegoś czasu wiemy, że fińska firma szykuje kolejny model, który najprawdopodobniej dołączy do tego grona, aczkolwiek będzie na ich tle wyróżniał się pod jednym, bardzo ważnym dla niektórych konsumentów względem.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 23.05.2013 | 8504 odsłony | 22 komentarze

Chyba dość powszechnie wiadomo, że wśród smartfonów z systemem operacyjnym Microsoft Windows Phone, Nokia ma do zaoferowania najlepsze rozwiązania w dziedzinie cyfrowej fotografii i z pewnością jest w czołówce wszystkich producentów tego typu urządzeń. Do dziś Nokia 808 PureView utrzymuje światowy rekord, jeśli chodzi o ilość megapikseli i wszystko wskazuje na to, że niebawem tym samym będzie mogła pochwalić się seria Lumia.

więcej »
Grzegorz Kubera | 14.05.2013 | 10219 odsłon | 34 komentarze

Okazuje się, że Lumia 928 to nie koniec nowości, jakie przygotowała Nokia. Dziś zadebiutował kolejny smartfon tego producenta, model Lumia 925. Najnowszy smartfon wyróżnia się metalową konstrukcją oraz aparatem PureView z nowymi funkcjami.

więcej »
Grzegorz Kubera | 13.05.2013 | 18290 odsłon | 31 komentarzy

Najnowszy flagowy telefon Nokii nie jest już żadną tajemnicą. Po udostępnieniu filmu porównującego Lumię 928 do Galaxy S3 i iPhone'a 5, producent udostępnił już więcej informacji, w tym specyfikację techniczną smartfona pracującego na systemie Windows Phone 8.0.

więcej »
Grzegorz Kubera | 08.05.2013 | 7839 odsłon | 31 komentarzy

Wiele źródeł wskazuje na to, że Nokia Lumia 928 będzie łączyć w sobie możliwości telefonu Lumia 920 z wysokiej jakości modułem fotograficznym, który znajdziemy w Nokii 808 PureView.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 24.04.2013 | 20193 odsłony | 18 komentarzy

W sieci pojawiły się zdjęcia, które rzekomo przedstawiają smartfona Nokii, który ma stać się nowym, najmocniejszym produktem w jej ofercie. Nowy model to Lumia 928, która jak widać może mieć trochę inną obudowę, ale także aparat cyfrowy PureView, dzięki któremu smartfon ma zapewniać wysokiej jakości zdjęcia.

więcej »
Piotr Gontarczyk | 18.04.2013 | 6783 odsłony | 11 komentarzy

Nokia kontynuuje powiększanie serii smartfonów Lumia, opartych na platformie programowej Windows Phone i jak dotąd fińska firma radzi sobie z tym najlepiej. Konkurencja co prawda też oferuje urządzenia z systemem Microsoftu, ale są one na razie tylko dodatkiem do ich ofert, które najczęściej skupiają się na smartfonach z systemem Google Android. Tak czy inaczej, Nokia ma na swoim koncie Lumię 920, która obecnie stanowi najmocniejszą pozycję w ofercie produktowej, a na drugim końcu znajduje się najtańsza Lumia 520. Pomiędzy nimi jest już trochę modeli tak, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie.

więcej »
Publikacji na stronę
1 2
Aktualności
Niedroga hybryda z Core M3. 18
Przepraszają, ale za plecami krzyżują palce. 51
Radzi sobie ze 135-watowym CPU. 10
Białe, czarne, przeszklone lub nie. 9
Duży sukces polskiej gry. 12
Maksimum mocy i wszechstronności. 7
Wygodna regulacja głośności. 3
Polska drużyna zwarta i gotowa. 2
W najbliższy piątek, 17 listopada, rozpocznie się Audio Video Show & Smart Home. 9
To była kwestia czasu. 37
Duża metamorfoza znanej przeglądarki. 92
Coś dla pobudzenia nostalgii. 29
Rekord na Reddicie i mocny udział mediów. 57
Będzie wielkie liczenie. 33
Przepraszają, ale za plecami krzyżują palce. 51
Było wzgórze i nie ma wzgórza. 22
O zagrożeniach związanych z Intel ME mówiło się od długiego czasu. 28
Blizzard, zgodnie z obietnicą, udostępnił jedną ze swoich popularnych gier, StarCraft II, zupełnie za darmo, a więc w formie free-2-play. 17
Wielka, ciężka i głodna mocy! 44
Było wzgórze i nie ma wzgórza. 22
Nowy typ pamięci coraz bliżej. 13
Firma liczy na wyższą ofertę? 13
Będzie wielkie liczenie. 33
Wielka, ciężka i głodna mocy! 44
Jedni się cieszą, a inni krytykują. 18
O zagrożeniach związanych z Intel ME mówiło się od długiego czasu. 28
Zakrzywione 32 cale i FreeSync. 16
Płyta główna w formacie CEB. 8
Facebook
Ostatnio komentowane