Odpowiedzi na stronę
1 2
Labovsky (2010.06.18, 11:58)
Ponieważ ostatnio w różnych wątkach na forum pojawiło się sporo różnych sugestii to postanowiliśmy założyć ten wątek by łatwiej je było zebrać i usystematyzować.

Nie krępujcie się proponować dalszych zmian – chętnie je rozważymy i w miarę możliwości wdrożymy. Pamiętajcie, że im bardziej jesteście zaangażowani na CoreClubie tym Wasze propozycje będą miały większą siłę przebicia :)

Właśnie wprowadziliśmy pierwszy szereg zmian, z których część sami zaproponowaliście:
http://pclab.pl/coreclub/conowego1700_Lift...a_zyczenie.html
Edytowane przez autora (2010.06.18, 12:02): Uzupełnienie
SunTzu (2010.06.18, 17:13)
Co się stało z domeną coreclub.pl? Taka retro zmiana byłaby fajna by wciąż dało się wchodzić przez coreclub.pl

1. Chciałbym aby przestrzeń banerowa zajmowała mniej miejsca. Moim zdaniem zajmuje niepotrzebnie za dużo.
-> usunąć dwa małe niebieskie paski na górze (gruby i chudy). Nie wiem po co są, ale moim zdaniem niepotrzebne.

-> W miejscu gdzie karta się odgina (prawy górny róg) wprowadzić 'panel logowania' tam gdzie akurat są mnie denerwujące błyskające światełka. (można skrócić flashowy element do momentu gdzie są ruchome obiekty, a te nie ruchome dać w formie obrazu)

-> skrócić tabelki o ten obszar
http://img535.imageshack.us/img535/8554/32613687.png
Też nie wiem po co on jest, ale gdyby go nie było na zwykłym monitorze mielibyśmy więcej przestrzeni.

Po co to? Po to by było widoczne jak najwięcej strony zaraz po otworzeniu CC. Jak wiemy konieczność przewijania powoduje zmniejszenie ilości odwiedzin.

2.
Newsy działają sprawnie, ale wydaje mi się, że można dać kredyt zaufania i udostępnić możliwość ich publikacji bez akceptacji. Newsy by były jedynie moderowane :) To chyba łatwiejsze i sprawniejsze rozwiązanie.

3.
Na dole widzę piękne loga, które się zmieniły. Chciałbym by producenci tych marek byli bardziej docenieni przez samych użytkowników. Żeby mogli testować ich sprzęt. Czyż to nie byłoby piękne?

Takie moje pomysły. Będę edytował jak coś mi się przypomni.... Dziękuję za wprowadzenie zmian są dobre.....
Edytowane przez autora (2010.06.18, 17:38)
Michał Olber (2010.06.18, 18:11)
Dobra robota z waszej strony.
Moje propozycje zmian:
1. Dostosowanie wyglądu CoreClub do wielkości ekranu.
Tutaj jest to o tyle łatwe, że wystarczy w CSS wpisać odpowiednio i już działa
2. Dodanie możliwości segregowania, znanych z PClab.
Chodzi mi o to przesuwanie na różne miejsca. Ciekawa rzecz i bardzo pomocna :]
3. Akceptacja newsów
Tutaj nalegam, aby kilka osób miało możliwość dodawania newsów i artykułów bez wstępnej weryfikacji. Jak sami widzicie po jakości ich, nie trzeba nic poprawiać :) Poza tym my, jako autorzy szanujemy pracę i nie robimy plagiatów ;]
4. Dajcie domenę coreclub.pl, żeby przenosiło też na tą stronę :D
5. Panel dodawania newsów jest dziwny.Zróbcie tak, aby była możliwość wejścia do niego, a potem wybrania, czy się chce coś pisać, czy nie.
6. I najważniejsza zmiana według mnie - UAKTUALNIJCIE listę procesorów w zakładce Procesory, gdzie się dodaje newsy.
7. Gdzie reszta firm, które były do tej pory? Co się z nimi stało?
8. Zmienić sposób dodawania miniaturek do newsów. Program strasznie dziwnie je przycina. Do tego nie można dodawać prostokątnych, bo też są przycinane. CMS jakby nie umiał skalować obrazków.
Edytowane przez autora (2010.06.18, 18:29)
Eryk Piast (2010.06.19, 22:52)
Kilka drobnych, lecz jakże ułatwiłyby one pracę, zmian w C3MS-ie.

Takie na przykład podrasowanie panelu dodawania hiperłączy - by można tworzyć zwane 'kotwice' i linki do nich. W końcu rację bytu zaczęłyby mieć spisy treści w dłuższych artykułach.

Te obrazki, gdyby tak nie ograniczał ich format JPG? Dobry, doskonały wręcz do zdjęć, lecz tekst... Niby jakość 100%, a się zastanawiam, czy nie pomyliłem okularów z babcinymi.

Czy tylko mnie ten problem dotyka, czy u was też wyśrodkowanie tekstu znika, gdy myszka przycisk 'Zapisz' klika? -_-

Ogółem, to git mayonnaise :]
SunTzu (2010.06.20, 00:11)
@up dawno nie pisałem artów... przydałoby się wsparcie w CMS dla youtube tak by można było odtwarzać filmy w oknie przeglądarki.
hubert (2010.06.20, 00:26)
SunTzu o filmikach w artykułach już wspomniałem administracji. Na prawdę przydałby się tak dodatek. Ponadto napisałem również o stronicowaniu długich artykułów <np ostatni art. o Mirandzie>.

A może mała integracja z portalami społecznościowymi? Facebook itd...
darkghost (2010.06.20, 00:58)
Stronicowanie by sie bardzo przydało ;) Choć z drugiej strony przy krótszych wpisach na blogu mogłoby być problemem ;)

Można by wybierać na początku tworzenia, czy chce się mieć podział na strony, czy też nie.
SunTzu (2010.06.20, 01:39)
Fakt. Stronnicowanie by się przydało. Z drugiej strony dość często art na jednej stronie jest bardzo wygodną opcją. Potrzebny kompromis by po ostatniej stronie byłaby możliwość zobaczenia całego artu na na jednej stronie.

Podział na strony gdyby był 'nieautomatyczny' nie byłoby problemu z krótkimi wpisami na blogu.

--------------------
Portale społecznościowe hrrrr. Mam alergię na wiele rzeczy, ale moją nabytą alergią jest facebook.

Trzeba się zdecydować ale jak integracja to już pełna i np dodawanie komentarzy przez facebook. Czy coś w tym stylu.... Ale takie rozwiązanie jest moim zdaniem złe. Wymaga od użytkownika konta na facebook i konta na Pclab.

Jestem wstanie to przeboleć dla popularyzacji coreclubu. Z drugiej strony, podoba mi się jak jest. Nie chcę fali noobów/dzieci neo.... Jeżeli mamy utrzymać wysoki poziom w komentarzach, a on jest najwyższy. Jeżeli mamy mieć wysoki poziom artów to trzeba popularyzować platformę nie w siedlisku zła lecz na inne sposoby. Wśród profesjonalistów, pasjonatów, a to nie lada wyzwanie.
Edytowane przez autora (2010.06.20, 01:45)
jarux (2010.06.21, 14:15)
Jak dla mnie to brakuje mi tu personalizacji. Wspomniał o tym Michał Olber ale dodałbym jeszcze możliwość wyłączania niektórych okien.
Michał Olber (2010.06.21, 15:24)
A ja bym chciał, aby czasem tutaj odezwała się też redakcja i odniosła od razu bezpośrednio do propozycji. A nie czekamy tydzień na to :P
Labovsky (2010.06.21, 15:55)
Spokojnie,

niedawno co wdrożyliśmy pewne zmiany. Gdy przyjdzie czas na kolejne to z pewnością będziemy czerpać z Waszych uwag :)
SunTzu (2010.06.21, 17:35)
@up
hehe, a pisałem:) Wakacje czas odpocząć.
Michał Olber (2010.06.23, 17:56)
Zauważyłem dziwną rzecz w Firefox pod Fedora 13. Mianowicie, jak przewinę stronę w dół, a potem znowu wrócę do góry, to na Menu z zakładkami pojawia się szary pasek. Przyciski znowu się pojawiają, jak odświeżę stronę, albo najadę wskaźnikiem myszy na nie. Da się coś z tym zrobić?
SunTzu (2010.06.27, 09:37)
A ja mam taki pomysł na zmianę zarówno CC jak i PClab. Chciałbym by prywatne wiadomości z forum wyświetlały się na głównej stronie/cc.
Lamborghini17 (2010.07.20, 19:50)
Jest przycisk do bezpośredniego przejścia w swoje menu C3MS czyli tam gdzie sa wszystkie moje recenzje, mogę edytować itd? Zawsz ewchodzę przez 'dodaj recenzję', a potem 'anuluj'. Da się tak bezpośrednio? Jeśli nie to można by to zrobić.
hubert (2010.07.21, 14:31)
Lamborghini17- jako takiego przycisku nie ma. Ja w zakładkach mam po prostu linka do adresu:

http://www.coreclub.pl/cms
Michał Olber (2010.08.25, 11:07)
Ja mam jedno zastrzeżenie - dotyczy ono dodawania obrazków do newsów. Jak do jasnej ciasnej zrobić obrazek, aby się on mieścił i nie był ucinany. Czy aż tak durne to musi być, żeby nie potrafiło samo przeskalować obrazka 128x100 do odpowiedniej wielkości, a nie robiło mi wycinkę z samego centrum tego obrazka.
Niech mi to ktoś wytłumaczy, bo Wordpress, czy PHP Fusion i Drupal takich numerów nie odpitalają.
godzio606 (2010.08.27, 18:20)
Myśleliście o wprowadzeniu podziału (opcjonalnie, jak ktoś chce) na strony tekstów z kategorii recenzje? W ten sposób jak jest na PCLabie.
Cawe (2010.08.29, 22:55)
A może na stronie forum pc laba w Dziale sprzęd dodać podtemat zasilacze?
Bo tak to za barzo nie ma gdzie pisać bo w innych podzespołach to masło maślane.
Proszę o przemyślenie propozycji.
hubert (2010.08.30, 00:15)
Kolego Cawe. Poszukaj a na pewno znajdziesz miejsce na takie info.

Ponadto jak juz chcesz wrzucac newsy dla CC to wysil sie i nie wrzucaj na zywiol skopiowanego tekstu z translatora:

Będzie to bardziej skuteczne w realizacji zadań, mają 'lepsze między autobusów' na szybszą komunikację on-chip, i wspierać nowe instrukcje jak Advanced Vector Extension Intela na szybsze przetwarzanie audio i wideo.

Zaloguj się, by móc odpowiadać
Komentarze